Μενού

Εστιατόριο

Προορισμός η γεύση!

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διατροφικές συνήθειες αυτού εδώ του τόπου, όπου το κρέας εξασφαλίζεται από τα οικόσιτα ζώα ή από τα οικογενειακά κοπάδια, δεν αποτελεί όμως σε καμία περίπτωση καθημερινή λύση. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα τυριά δεν έλειψαν από το Ζαγόρι όπως και τα ζυμαρικά προϊόντα (χυλοπίτες, τραχανάς), αντίθετα αποτελούν βασικά στοιχεία διατροφής και παραμένουν σταθερή βάση άντλησης πρώτων υλών για το φαγητό. Το Ζαγόρι παρότι περιβάλλεται από φυσικό κάλλος και βλάστηση, παραμένει μια περιοχή που δεν έχει ιδιαίτερα πλούσια γεωργική παραγωγή γι’αυτό τα προϊόντα που παράγονταν είναι λίγα σε ποσότητα και περιορισμένα ως είδη . Γι’ αυτό και η μαγειρική είναι διαφορετική στα διάφορα χωριά του Ζαγορίου. Η περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου επειδή είχε πολλά νερά, παρήγαγε κηπευτικά και λαχανικά, οπότε η μαγειρική τους βασίζονταν σ’ αυτά. Σε αντίθεση του Δυτικού και του Κεντρικού Ζαγορίου που είναι άνυδρη. Επομένως στο Ζαγόρι η νοικοκυρά αξιοποιούσε ό,τι είχε και τα φαγητά προσαρμόζονταν σε ό,τι μπορούσαν να καλλιεργήσουν στον κήπο τους.
Έχοντας λοιπόν ως γνώση τον γεωγραφικό πλούτο του τόπου μας και τις διατροφικές συνήθειες του Κεντρικού Ζαγορίου, όλοι εμείς που αποτελούμε τον πυρήνα αυτού εδώ του εστιατορίου έχουμε ως κύριο στόχο να σας εντρυφήσουμε στις τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις του Ζαγορίου. Για να φθάσουμε όσο πιο κοντά στη επίτευξη του στόχου μας αξιοποιούμε τα τοπικά προϊόντα καθώς και πληθώρα προϊόντων παραγωγής μας

Οι πρώτες ύλες

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε δύο δεκαετίες τώρα είναι πάντα οι καλύτερες, αφού μας ενδιαφέρει να δημιουργούμε μια γευστική εμπειρία στον πελάτη μας, χρησιμοποιώντας προϊόντα τόσο της περιοχής μας αλλά και δικής μας παραγωγής. Τα χοιρινά λοιπόν είναι ένα προϊόν δικής μας παραγωγής προσεγμένα και μεγαλωμένα από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, το κύριο Αλέκο, ο οποίος επιμελείται με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια και την επιλογή των υπόλοιπων κρεάτων αλλά και γαλακτοκομικών από ντόπιους παραγωγούς. Άλλο προϊόν δικής μας παραγωγής είναι κάποιες ποικιλίες λαχανικών που μεγαλώνουν στον κήπο μας ανάλογα την εποχή και είναι εύκολα προσβάσιμος από τους πελάτες του καταλύματος μας να μπουν σε αυτόν και να κόψουν όποιο λαχανικό αυτοί επιθυμούν για να τους το μαγειρέψουμε ή να τους κάνουμε σαλάτα. Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις παραδοσιακές Ζαγορίσιες πίτες που φτιάχνονται με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο και εξαιρετικά επιλεγμένα υλικά από την γυναίκα του κυρίου Αλέκου, την κυρία Ρούλα, που το μεράκι της για την ποιότητα και το σεβασμό απέναντι στον πελάτη προσφέρει στο πιάτο σας μια γευστική εμπειρία βγαλμένη από τα παλιά…

Ο Chef

Ο Chef του Beloi είναι ο Ανδρέας Διαμάντης που όπως το λέει και το επίθετο του είναι το διαμάντι του εστιατορίου μας. Ο Chef μας είναι γεννημένος στα Ιωάννινα και μεγαλωμένος από γονείς και παππούδες από το Ανατολικό Ζαγόρι και από το Μέτσοβο. Όπως καταλαβαίνεται οι γεύσεις και οι μυρωδιές μέσα σε αυτό το σπίτι τον οδήγησαν στα μαγευτικά μονοπάτια της μαγειρικής… έτσι από πολύ μικρός ήξερε πως η πορεία του είναι προγεγραμμένη. Τελειώνοντας το σχολείο φοίτησε στο πανεπιστήμιο των Αθηνών, στο τμήμα Επιδημιολογίας και Υγιεινής , θέλοντας να μάθε την σωστή και ασφαλή διάθεση των βρώσιμων υλικών και την ποιοτική διασφάλιση των πρώτον υλών ενώ παράλληλα δούλευε σας εκπαιδευόμενος σε μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών. Τελειώνοντας την σχολή του με αριστείο και υποτροφία στην Σουηδία στο UMEO UNIVERSITY στο κομμάτι της χημικής σύνθεσης των τροφίμων. Ο Ανδρέας, προτίμησε να μπει πιο βαθιά στις κουζίνες και να δημιουργήσει την δική του πορεία στην μαγειρική, δουλεύοντας ερασιτεχνικά για εννέα ολόκληρα χρόνια αποφάσισε να φοιτήσει στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ των Ιωαννίνων, ως Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ενώ παράλληλα εργαζόταν με επιτυχία στα πιο γνωστά μαγαζιά της πόλης του. Φτάνοντας στο σήμερα γεμάτος από γνώσεις και εμπειρία ο Chef μας έχτισε μια κουζίνα, βασισμένη στα θεμέλια της παράδοσης και εμπλουτισμένη με ιδέες και τεχνικές της εποχής μας.

beloi-estiatorio-02

Η πρώτη εντύπωση μένει για πάντα...

Αυτή η μοναδικότητα μπορεί εύκολα να παρατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του πρωινού. Είναι προετοιμασμένο με αγάπη και αφοσίωση, καθαρά υλικά και παραδοσιακές συνταγές του
Ζαγορίου, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών μας.

beloi-estiatorio-01

...αλλά δεν είναι ποτέ αρκετή

Έχοντας βαθιά γνώση των τοπικών συνταγών καθώς και του πλούτου των τοπικών προϊόντων και τα προϊόντα που καλλιεργούμε, στοχεύουμε κυρίως στη διείσδυση στην τοπική και παραδοσιακή γεύση του Ζαγορίου. Οι σπιτικές μας πίτες, τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας που προέρχεται από τα ζώα που εκτρέφουμε, είναι μόνο ένα δείγμα από τα πιάτα που μπορούμε να παρουσιάσουμε και έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στο δικό μας εστιατόριο. Αυτά τα πιάτα επηρεάζονται ειδικά από την παραδοσιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα αντίληψη του σεφ, που έχει μετατρέψει το εστιατόριό μας σε γαστρονομικό προορισμό.